20:00

IFK Stocksund

Referat: Bele Barkarby FF 1 - IFK Stocksund

Bele värda segern mot serieledarna efter att ha spelat med 10 man i 65 minuter.
En magisk första kvart av Bele innan rättskiparen började vifta med korten. Det var matchens behållning när Bele Barkarby kryssade mot Stocksund under Tisdagskvällen.
Äntligen dags för match mot serieledarna Stocksund som gått obesegrade genom tabellen och ångat på som ett ånglok likt X2000 intåg i Sverige, i slutet av 90-talet. Bele-krigarna kom till matchen med inställningen att bryta denna segersvit.
-Idag ska vi visa dom, kommenterade en märkbart förbannad Robin Mert Karaoglu i omklädningsrummet innan match.
En av höstens stora utropstecken som dessutom skulle visa upp vad han menade i omklädningsrummet innan match, då han inte gav vika i en duell som gav Stocksundspelaren ett ordentligt uppvaknande i andra halvlek.
Magisk första kvart
Bele inleder otroligt starkt och skapar en chans redan efter 1.30 som renderar i en straff då Noel blir upphakad strax utanför målområdet. Arnold stegar fram, med visst darr på benen, skjuter högt över.
Det skakar inte om Bele, utan vi blir ännu starkare och fortsätter trycker på, och skapar hörna på hörna, som sedermera resulterar i att Lucas skickar in en perfekt hörna som Axel möter med pannan, 1-0 och vild glädje utbryter i höstmörkret på Strömvallen. Bele har nu full kontroll och går för 2-0, Stocksund har knappt lämnat egen planhalva.
Domarn ville ha huvudrollen
Här kliver visselblåsaren in och avgör matchen. Långboll från Stocksund på en offside-stående forward som är på väg från ”offside-läge” men uppfattar långbollen, och vänder på bollen som slås. 2 meter offside. Domaren uppfattar inte detta, då han står alldeles för långt ifrån, Ludvig lämnar straffområdet och med en vårdslös satsning kapar deras forward, som med lite otur kunnat hamna på Jakobsbergs Vårdcentral. Direkt rött kort. Solklart. Dock offside innan som halva anläggningen ropade på. För första gången i år har vi inga reservmålvakter med oss, vilket gör att vi får ställa in Promise i mål, som tidigare i år visat framfötterna i buren mot Segeltorp på försäsongen, där han fick rädda en straff, och även ett antal räddningar av högsta klass.
Vi får nu ett rejält tryck på oss direkt, och Stocksund får energi av utvisningen givetvis. Vi lyckas hålla 1-0 till 41 minuten, då dom skickar in en frispark på chans, som Promise inte kan hålla, 1-1.
Andra halvlek kontrolleras väl
I halvtid så ändrar vi vår form till 5-3-1 för att få kontroll centralt och låta dom spela på utsidan av oss, vilket vi gör med bravur. Det centrala mittfältet med Erdeniz i spetsen gör en bragdmatch, och kämpar som om det vore på liv och död. Trebackslinjen med Lucas, Robin och Stellan är prickfria, wingarna löper som aldrig förr.
Trots att vi har mindre boll av naturliga skäl, så har vi fyra klockrena lägen att avgöra matchen. Stocksund har noll. Inte en chans skapar dom trots 1 man mer i 65 minuter. Försvarsspelet vi visade upp är av högsta klass på denna nivå hela vägen in i mål.
I sista minuten får vi ett friläge från vänster som Söderberg ska rulla in under målvakten men den går tyvärr i stolpen.
Mycket stolt över vår insats, och vi var värda 3 poäng trots att vi spelade med 10 man mot serieledarna som var obesegrade.
Vi tackar Stocksund för en mycket rolig och händelserik mach.